.

.

Mission update fra Estland

1. panserinfanterikompagni fra Den Kongelige Livgarde har påbegyndt træningen under operation enhanced Forward Presence, men i Estland er de danske soldaters vintertræning udfordret af plusgrader.
Tekst: Forsvarskommandoen – Foto: Forsvaret – marts 2020

Fokus er i øjeblikket på at styrke samarbejdet mellem danske, estiske og britiske styrker. Samtidigt skal de danske soldater øve sig i at operere under de vinter- og terrænforhold, der forekommer i Estland. Træningen er dog i øjeblikket påvirket af, at vinteren endnu ikke er kommet til Estland. Temperaturen har ligget over frysepunktet, hvilket er usædvanligt for perioden. Soldaterne kan derfor ikke træne optimalt med deres vinterudrustning, og nogle øvelsesområder er ufremkommelige på grund af oversvømmelser og sumpet terræn, hvorfor flere øvelsesaktiviteter er blevet tilpasset de nuværende forhold.

De danske soldater har desuden trænet deres soldatermæssige færdigheder i lejren, terrænet og på skydebanen.

NATO har forøget sin tilstedeværelsen i Baltikum og Polen for at demonstrere solidaritet med nationer, der føler sig udsatte. Op til 200 danske soldater er i hele 2020 udstationeret Estland. Her er soldaterne en del af NATOs fremskudte tilstedeværelse i de baltiske lande og Polen. Det samlede danske bidrag i 2020 består af to hold, der hver dækker seks måneder.

Danske soldater på øvelse i Estland

Artiklen fortsætter under annoncen

De danske soldater er en del af NATOs multinationale styrke på omkring 4000 soldater i Polen og de baltiske lande. NATOs tilstedeværelse i de baltiske lande og Polen demonstrerer, at NATO er parat til at beskytte NATO-territorium og NATOs befolkninger og understreger alliancesolidaritet overfor blandt andre de baltiske lande. NATOs tilstedeværelse i den østlige del af alliancen styrker sikkerheden i regionen og dermed også i Danmark.

Den danske styrke består af et panserinfanterikompagni med støttefunktioner. Støttefunktionerne omfatter en observationssektion, et logistikdetachement der kan støtte med forsyninger, transport, reparation, sanitet og bjærgning, en militærpolitistation og et nationalt støtteelement. Hovedparten af soldaterne skal indgå i en britisk bataljonskampgruppe. I den samlede danske styrke indgår også et stabsbidrag, der indgår i en estisk brigade, den britiske bataljonskampgruppe og i det britiske eFP-hovedkvarter.

De danske soldater har base i Tapa, der ligger ca. 70 km øst for hovedstaden Tallinn. Mens de er i Estland, skal soldaterne øve og træne med britiske og estiske enheder og med soldater fra andre NATO-lande.

.

.

.